ESWT/RSWT - Chokbølger og Trykbølger (Stötvågsbehandling)

Cortsen Fysioterapi var en af de første klinikker i Danmark til at tilbyde ESWT Chokbølge, og Fysioterapeut Steen Cortsen har mere end 14 års erfaring med behandlingen. Vi tilbyder både Fokuseret og Radierende behandling, og har det nyeste udstyr på klinikken.

Ultralydsscanning er en del af behandlingen og foretages for at bestemme dybde og størrelse af behandlingsarealet. Ved de fleste behandlinger benytter vi som noget nyt begge typer af chokbølge, både FSW og RSW. Der er ofte effekt efter få gange, og der gives typisk mellem 3 og 6 behandlinger.

Selve behandlingen kan mærkes, men er helt ufarlig og man føler oftest en lindring lige efter. Der er ingen bivirkninger ved behandlingen, dog kan man opleve at det "arbejder" i dagene efter.
Umiddelbart anbefales det at man aflaster i den periode behandlingen foregår og holder sig til "aktiv hvile", men det aftales helt individuelt hvad man må.

For yderligere information omkring behandlingen, kontakt Fysioterapeut Steen Cortsen på klinikken.

OM CHOKBØLGER

Chokbølgeterapi er i dag en af de mest effektive og hurtigst voksende behandlingsformer. Behandlingen er kortvarig, yderst effektiv og i mange tilfælde et godt alternativ til operation.

Der findes to forskellige typer af behandlingen, FSW og RSW, og de har hver sin teknologiske baggrund. Begge behandlingstyper er effektive, men der er stor forskel på hvordan vævet påvirkes, og derfor er der en stor fordel ved at kunne kombinere de to typer.

Chokbølger/FSW tilfører vævet en væsentlig højere energi end Trykbølger/RSW, og stimulerer i langt større grad cellerne og man opnår her en hurtigere og mere effektiv heling.
Både trykbølger og chokbølger overfører energi til vævet i form af lydbølger. I begge tilfælde overføres energien til behandlingsområdet og har en positiv effekt på vævets metabolisme og blodcirkulation.

Energien fra chokbølger og trykbølger øger cellepermabiliteten og stimulerer frigivelsen af vækstfaktorer, som bidrager til den helende proces. Behandlingen stimulerer også neovaskularisation, dannelse af nye blodkar, og får fibroblaster-cellerne til at generere nyt bindevæv

ESWT - Fokuseret Chokbølge

Chokbølger dannes via en elektromagnetisk spole, som i et aflukket vandfyldt kammer danner chokbølger. Den chokbølge der dannes bliver rettet til af kammerets udformning ud i et fokuseret punkt og dybde, der svarer til skadens beliggenhed.

RSWT - Radieret Trykbølge

Trykbølger dannes ved at trykluft accelerer et "projektil" som støder på en metalflade der er i kontakt med huden via gel. Projektilets bevægelsesenergi bliver omdannet til trykbølger når den rammer metalfladen, og overføres derefter til det beskadigede væv beliggende under huden.

HVAD BEHANDLER VI?

Chokbølgeterapi (ESWT) og Trykbølgeterapi (RSWT) anvendes ved behandling af kroniske eller specifikke punktvise smerter og forkalkninger i vævet, især ved knogle-/senetilhæftninger. Der kommer dog hele tiden nye diagnoser, der effktivt kan behandles. Flere områder inden for Urologien kommer mere og mere frem, men også helt almindelig triggerpunktsbehandling kan også behandles. Herunder er listet nogle af de mest almindelige indikationer.

ORTOPÆDISK

UROLOGISK:

  • -Erektil Dysfunktion (Impotens)
  • -Induratio Penis Plastica (Peyronie's Disease)